Jazzlogo_bg

Sponsorer:

Hotel Marina

Nordea

Djurslands Jazzklub

Jazzlogo bg 1

Djurslands Jazzklub har ikke nogen lang historie bag sig. Den startede en kold lørdag formiddag i februar 2003. Det var den daværende kulturhusleder, Hardy Andersen, og journalist Svend Frandsen, der tog initiativet til, at jazzen igen fik en central placering i musiklivet på Djursland.

Royal Garden Jazzband varmede byen op fra morgenstunden med musik i Kvickly i Grenaa og senere spillede bandet i gågaderne. Ved frokosttid samledes orkester og jazzinteresserede i Kulturhulillian-boutteset Pavillonen. Ca. 130 var mødt. Det var et positivt udtryk for, at nu skulle der igen gang i Djurslands jazzliv. En arbejdsgruppe udarbejdede vedtægter og lagde rammerne for, hvordan foreningen skulle arbejde. Den stiftende generalforsamling fandt sted 10. maj 2003.

Den første bestyrelse kom til at bestå af Poul Lyng-Madsen, Jørn Andersen, Holger Jørgensen, Ivan Kildahl, Poul Kjær, Mogens Mønsted og Svend Frandsen. Sidstnævnte blev valgt til formand - en post, han har beklædt siden.

Jazzklubben afvikler 10-14 arrangementer om året med hovedvægten på traditionel jazz. Frokostjazz-Carling 4arrangementerne afvikles som hovedregel den første lørdag hver måned - sommermånederne dog undtaget. (Se iøvrigt under “Program 2018”)

I tidens løb har jazzklubben kunnet byde på en række arrangementer med navne som Chris Barber, Dutch Swing College Band, Palle Mikkelborg, Lillian Boutte, Swing IMG_20171007_152023Sisters, Helle Hansen, Phil Masons New Orleans All Stars, Jim McIntoch, Pete Allen, Hugo Rasmussen, Paul Harrisson. Daimi, Doc Houlinds New Orleans All Stars, svenske The Carling Family og mange flere

Vores nytårsfester er allerede veletablerede i mange grenaaenseres bevidsthed, og man kan vel sige, at håndværkerforeningens mangeårige tradition med at byde det ny år velkommen med en stor fest er blevet genoplivet i et nyt regi.

Rigtig mange mennesker på Djursland bakker klubben op. Medlemstallet er stabilt og ligger i underkanten af 300. Det har det gjort  siden starten i 2003 .

 DSC00117